web hit counter Pakej Bulanan Tanpa Had Smartfren Terkini Oktober 2022, Semak Di Sini - aldohermaya

Pakej Bulanan Tanpa Had Smartfren Terkini Oktober 2022, Semak Di Sini

Pelan Bulanan Tanpa Had Terkini Smartfren

Pakej bulanan tanpa had terkini Smartfren Oktober 2022 adalah idola. Terdapat perubahan, tetapi masih adakah pakej harga Rs 50k?

Pengendali selular Smartfren terus maju. Semakin ramai rakyat Indonesia menjadikan Smartfren sebagai pilihan utama penyedia perkhidmatan selular mereka.

Smartfren menawarkan banyak kejutan sejak bertukar kepada kad GSM. Smartfren menawarkan banyak tawaran menarik kepada masyarakat Indonesia.

Smartfren digemari ramai dengan pelbagai promosinya. Yang menjadi perhatian khusus ialah tawaran Internet kepada pelanggan.

Sejak pelancaran promosi tanpa had, ramai pengguna telah menakluki Smartfren. Walaupun Had Penggunaan Saksama (FUP) digunakan, pelanggan masih boleh mengakses Internet pada kelajuan yang baik.

Lebih baik lagi, walaupun anda mencapai penggunaan biasa, anda masih boleh menonton youtube tanpa penimbalan. Tetapi dengan resolusi kecil sudah tentu.

Satu lagi kelebihan Smartfren ialah rangkaian 4G LTE semakin berkembang. Rangkaian ini telah menjangkau wilayah yang berbeza di Indonesia.

Bagaimana untuk mempercepatkan Internet Smartfren

Di kawasan 4G LTE, anda akan menikmati internet dengan sangat selesa kerana ia pantas. Penstriman video HP dimainkan dengan lancar. Ramai pelanggan berasa untung dengan harga internet Smartfren tanpa had yang cukup murah. Pakej ini sangat menguntungkan kerana harganya yang murah dan menjimatkan jika dibandingkan dengan pembekal lain.

Nah, berita baik untuk Oktober 2022Smartfren menawarkan Pakej Internet Ultra Pantas 4G Tanpa Had dengan sambungan internet terpantas pada harga berpatutan. Bermula pada hanya 30,000 rupee anda boleh menyemak imbas apa sahaja yang anda mahu.

Pek Data Bulanan Tanpa Had Smarfren (Pelanggan Warisan)

Jika telefon bimbit anda sudah menggunakan kad selular Smartfren, anda hanya perlu membeli pakej data bulanan tanpa had.

Pelanggan sedia ada boleh memilih lima varian pakej Smartfren Unlimited di bawah. Mereka adalah seperti berikut.

1. Smarfren 10 GB Harga Pakej Tanpa henti 30 ribu

Ini ialah pelan bulanan tanpa had 30 hari termurah Smartfren. Dengan hanya Rs 30,000 kredit, anda akan mendapat kuota asas sebanyak 6GB.

Smarfren juga memberi anda bonus kapasiti tempatan 4GB dengan bilangan apl terpilih yang tidak terhad. Jadi anda boleh menikmati kelajuan internet penuh sehingga jumlah 10 GB.

Jika kuota utama dan tempatan 10 GB digunakan, anda masih boleh mengakses Internet pada kelajuan rendah.

Sebagai ukuran, anda masih boleh menonton video youtube dalam resolusi paling rendah tanpa penimbalan.

Tetapi terutamanya untuk sebilangan apl terpilih, anda masih boleh mengaksesnya pada kelajuan penuh. Ia adalah aplikasi Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja.

Walau bagaimanapun, terdapat juga had untuk penggunaan adil apl di atas. Jadi jika anda banyak menggunakannya, akses kepada apl akan menjadi kurang.

cadangan: Akses Internet percuma dengan kelajuan maksimum 10 GB boleh digunakan dalam masa kira-kira 1 hingga 7 hari.

Lebih-lebih lagi jika anda banyak menonton Youtube dan membuka Facebook, anda akan kehabisan kuota dengan cepat. Kami mengesyorkan pakej ini untuk anda yang jarang menonton dan mengakses Youtube di luar aplikasi di atas.

Dengan cara ini, 30K Unlimited Smartfren boleh bertahan selama sebulan atau 30 hari selepas pakej tamat tempoh.

Cara mendaftar untuk Pelan Panggilan Telkomsel terkini 2022, bermula dari Rs 750

2. Pakej Bulanan Tanpa Had Smarfren 18 GB pada 45K

Pakej Smartfren Unlimited selama 30 hari ini hanya berharga Rs 45,000 dan anda akan mendapat kuota asas sebanyak 12GB.

Anda juga akan mendapat kuota tambahan 6GB serta bilangan apl terpilih yang tidak terhad. Kelajuan internet penuh yang anda dapat ialah 18 GB.

Jika 12GB dicapai, anda masih boleh menikmati kelajuan internet yang perlahan. Tetapi sudah tentu anda masih boleh menonton video YouTube dalam definisi rendah. Jika untuk siaran kami tidak mengesyorkan.

Walaupun kuota asas anda telah habis, anda masih boleh mengakses internet pada kelajuan penuh untuk beberapa aplikasi secara khusus. Ia adalah aplikasi Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja.

Tetapi terdapat juga had untuk penggunaan adil apl itu. Jadi jika anda banyak menggunakannya, akses apl akan menjadi perlahan.

cadangan: Anda boleh mengakses internet berkelajuan tinggi secara percuma sehingga 18 GB. Tetapi jika anda seorang yang aktif di alam maya, anda mungkin akan kehabisan selama 14 hari atau pun hanya sehari.

Lebih-lebih lagi jika anda banyak menonton Youtube dan membuka Facebook, anda akan kehabisan kuota dengan cepat. Kami mengesyorkan pakej ini kepada mereka yang tidak banyak menonton Youtube dan kerap membuka Facebook atau Instagram.

Aplikasi Smartfren Tanpa Had 45K boleh bertahan selama 30 hari jika anda hanya menggunakan aplikasi yang dipilih dengan kerap.

Bagaimana untuk memindahkan baki Smartfren ke Smartfren

3. Harga pakej 30 GB tanpa had ialah 70 ribu

Ramai orang suka Bundle Bulanan Tanpa Had 30 Hari Smartfren ini. Kerana rata-rata orang cenderung hanya menghabiskan pakej bulanan sekitar 50 hingga 100 ribu.

Nah, tidak seperti dua di atas, yang ini agak mampu dan menjimatkan. Kerana hanya dengan 70 ribu kredit, anda akan mendapat 30 GB internet pantas.

Jika 30 GB digunakan, anda pasti hanya akan merasakan kelajuan Internet yang perlahan. Anda hanya boleh menggunakannya untuk menonton video youtube beresolusi rendah. Bagi penstriman dan menonton gulungan, ia agak terhad.

Tetapi untuk sesetengah aplikasi khususnya, internet berada pada kelajuan penuh setiap hari sehingga had penggunaan dicapai. Ia adalah aplikasi Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja.

cadangan: Jika anda sangat aktif dalam dunia internet, anda sering menonton youtube, buka facebook, instagram sekurang-kurangnya 1 jam setiap hari, itu sudah memadai.

Pengiraannya ialah anda perlu menggunakan 1 GB setiap hari secara purata untuk mendapatkan internet berkelajuan tinggi. Jika anda seorang pekerja yang hanya memerlukan banyak sambungan seperti melalui WA, maka pakej ini sesuai.

Kami mengesyorkan pakej 70K ini. Ini adalah pakej yang serupa dengan Smartfren 50, 60 dan 65k sebelum ini.

Smartfren Unlimited 70K sangat sesuai untuk pekerja, pelajar atau mereka yang aktif di siang hari dan menikmati banyak hiburan di media sosial pada waktu malam.

Cara nak dapatkan kuota kecemasan Indosat, ada 3 GB 7 hari

4. Smartfree 45 GB sebulan tanpa henti, harga pakej 100 ribu

Himpunan Smartfren Tanpa Had 30 hari dengan kuota 45GB ini sesuai untuk anda yang sering menonton video YouTube, melihat cerita di media sosial dan banyak lagi.

Harga pakej tanpa had ini adalah IDR 100 ribu. Jika anda menggunakan telefon bimbit dan mengakses Internet selama dua atau tiga jam sehari, itu sudah memadai.

Bagi anda yang suka menonton sekurang-kurangnya satu filem sehari, pakej ini masih sangat bagus. Asalkan anda menonton dalam resolusi yang mencukupi dan sekurang-kurangnya satu filem.

Kerana menonton satu filem adalah kira-kira sejam, kuota akan menjadi kira-kira 1 GB. Manakala pakej ini jika anda menggunakan purata 1.5 GB sehari, ia akan mencukupi untuk sebulan kerana ia adalah tepat 45 GB.

Jika kelajuan internet penuh anda meningkat, kelajuan internet anda akan menjadi perlahan dan sudah tentu anda tidak akan dapat menstrim filem.

Untuk sesetengah aplikasi, internet pada kelajuan penuh setiap hari sehingga had penggunaan dicapai. Ia adalah aplikasi Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja.

cadangan: Jika anda sangat aktif dalam dunia Internet, kerap menonton youtube, buka Facebook, Instagram, maka pakej ini lebih daripada mencukupi.

Pengiraan ialah anda harus menggunakan purata 1.5 GB sehari untuk internet anda pada kelajuan penuh. Jika anda seorang yang selalu bermain HP, pasti kuota ini tidak mudah habis.

Kami mengesyorkan pakej 100K ini untuk mereka yang aktif di media sosial, membuka Facebook dan Instagram, menonton Youtube dan menstrim filem.

Mengapa rangkaian Indosat lambat hari ini? Ini adalah cara mudah untuk menyelesaikannya

5. Pakej Smartfren Unlimited 30 Hari 60 GB pada harga 125 ribu

Pakej bulanan 30 hari ini berharga Rs. 125K adalah bahagian atas pakej Smartfren Unlimited. Anda akan mendapat kuota kelajuan penuh 60 GB.

Mereka yang banyak membuka YouTube, memuat naik video dan gambar di media sosial sangat sesuai untuk memilih pakej ini.

Bukan itu sahaja, pakej ini juga sangat sesuai untuk anda yang banyak menggunakan komputer riba untuk kerja-kerja yang memerlukan internet.

Selain itu, pakej ini juga cukup mampu untuk mereka yang gemar bermain game. Anda tidak perlu risau tentang kehilangan sambungan semasa bermain permainan.

Kerana anda boleh mengakses internet pada kelajuan penuh dengan kuota kelajuan penuh yang banyak. Bagi mereka yang suka menstrim filem di Netflix atau Disney, itu sudah memadai asalkan anda tidak menonton banyak setiap hari.

Ya, sekurang-kurangnya pakej 60GB ini cukup untuk anda menstrim filem selama dua atau tiga jam pada resolusi yang agak tajam.

Jika kelajuan internet penuh anda meningkat, kelajuan internet anda akan menjadi perlahan dan sudah tentu anda tidak akan dapat menstrim filem.

Untuk sesetengah aplikasi, internet pada kelajuan penuh setiap hari sehingga had penggunaan dicapai. Ia adalah aplikasi Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja.

cadangan: Jika kerja anda memerlukan penggunaan Internet pada skrin komputer atau telefon mudah alih, kami mengesyorkan pakej ini.

Mereka yang juga pemain cukup bagus untuk memilih pakej 60GB ini tanpa rasa takut kehabisan. Anda tidak perlu risau tentang HP lag kerana kelajuan internet Smartfren ialah 4G.

Kami mengesyorkan pakej 125K dengan kuota 60BG ini untuk anda yang ingin menonton filem streaming, aktif di media sosial, di Facebook, Instagram, menonton Youtube.

Telkomsel bermasalah hari ini, inilah penyelesaiannya

terma dan syarat

Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli pakej di atas, anda boleh membaca terma dan syarat yang lengkap dekat sini.

Berikut adalah beberapa soalan daripada pelanggan.

Bagaimana pula dengan apl persendirian yang ditetapkan, adakah ia masih boleh diakses pada kelajuan penuh selepas kehabisan kuota asas?

Ya, terutamanya untuk aplikasi terpilih (aplikasi khas) seperti:

Pelanggan Whatsapp, Line, Discord, Grab, Gojek, Shopee, Tokopedia, Bukalapak, Blibli, Lazada, Dana, Ovo dan Linkaja masih boleh membuat sambungan data pada kelajuan penuh sehingga had munasabah harian dicapai.

Pelanggan akan mendapat kelajuan maksimum sekali lagi pada hari berikutnya sehingga pakej tamat tempoh.

Bagaimana jika saya kehabisan kuota asas, adakah saya masih boleh pergi dalam talian?

Ya, pelanggan masih boleh menyambung ke internet pada kelajuan yang diubah suai selepas kuota asas habis sehingga tempoh sah pakej tamat. Pelanggan boleh membeli pakej data yang tersedia jika mereka ingin menikmati perkhidmatan internet pada kelajuan penuh/usaha terbaik.

Maklumat tambahan, jika pelanggan mempunyai Pek Tanpa Had Harian dan Pek Tanpa Henti Tanpa Had pada masa yang sama, Pek Tanpa Had Harian akan digunakan terlebih dahulu.

Ini adalah maklumat Pakej Tanpa Had Bulanan Smartfren terbaharu pada Oktober 2022. Pakej harga 50k tiada lagi. Ia mungkin berguna.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *